Zakelijk

Hoe breid je je development team uit?

Een goed software development team kan het verschil zijn tussen een geslaagd project en een mislukking. Maar hoe breid je je team met developers uit? Kies je ervoor om nieuwe mensen aan te nemen of is het slimmer om een developer in te huren?

Nieuwe developers inhuren of in dienst nemen

Wanneer je een development team wilt gaan uitbreiden dan kun je ervoor kiezen om je vaste team uit te breiden door iemand aan te nemen of om tijdelijk iemand in te huren. Waar je voor kiest is uiteraard afhankelijk van de reden waarom je aan uitbreiding van je team denkt. Zoek je bijvoorbeeld een verbindende schakel tussen je developers dan is het handig om een full-stack developer in dienst te nemen. Maar zoek je een developer met bepaalde skills voor een project met wat je moet uitvoeren, dan kan het handig zijn om een developer in te huren. Het voordeel van een developer inhuren is dat je alleen gebruik maakt van zijn diensten op het moment dat je hem nodig hebt. 

Een development team uitbreiden met remote developers

Als je ervoor kiest om je development team tijdelijk uit te breiden of als je een dedicated team nodig hebt met bepaalde skills voor een project kun je ook overwegen om een team in te huren van remote software developers. Een remote team van softwareontwikkelaars maken op afstand software op maat en kunnen ook worden ingehuurd om bestaande software te beheren en te onderhouden. Het is tegenwoordig namelijk heel goed mogelijk om via supersnelle internetverbindingen op afstand te kunnen samenwerken met teams in andere delen van Europa of in Azië. Een remote teams kan hetzelfde voor je doen als een in-house team met developers, het enige verschil is dat je contact met ze hebt via een videoverbinding. 

Wat is het voordeel om je team uit te breiden met remote software developers?

Voor het ontwikkelen van software heb je specialistische kennis nodig, want voor elke toepassing moet je weer een andere programmeertaal gebruiken. Omdat er honderden programmeertalen bestaan kun je niet van je eigen development team verwachten dat ze alle talen beheersen. En bovendien kost het ontwikkelen van nieuwe software veel tijd die jouw development team misschien niet heeft. Het aanvullen van je team met een remote software developer of een compleet team met developers biedt dan uitkomst. Je huurt gewoon voor dat specifieke project een developer op afstand in die zich alleen met het ontwikkelen van de nieuwe software bezig houdt. Werken met remote developers verkort de doorlooptijd van je project en scheelt enorm in de kosten.