Wonen

Moderne Eettafels: Stijlvol Dineren in Je Eetkamer

Geniet van een heerlijke Italiaanse pizza, een smeuïge stamppot of een gezellig avondje gourmetten, allemaal nog leuker in een stijlvolle eetkamer! Dit kan door het kopen van een moderne eettafel. Deze voegt niet alleen functionaliteit toe, maar creëert ook een fijnere sfeer in de eetruimte. Een eigentijdse eettafels is precies wat een kamer nodig heeft om er een gezellige ruimte van te maken. De ruimte waar je samenkomt om te koken, te eten, verhalen te delen en waar vrienden gezellige avonden doorbrengen. Er zijn verschillende soorten moderne eettafels. Je leest er hier alles over! 

Verschillende stijlen

  • Rechthoekige eettafel: Waarschijnlijk is dit de meest bekende stijl voor een eettafel. Hij is heel praktisch en is perfect voor grotere ruimtes. Deze tafel kan plek bieden aan meerdere gasten, of heeft ruimte voor een uitgebreid diner! 
  • Vierkante eettafel: Deze tafel is perfect voor wat kleinere ruimtes. Er is vaak plek voor vier, maar weet ondanks een kleinere afmeting toch een fijne sfeer te creëren. 
  • Ronde eettafel: Er zijn ook ronde eettafels, ideaal in kleinere ruimtes! Je kan er terecht voor een uitgebreid diner, of een vluchtig ontbijtje aan het begin van de werkdag. 
  • Metalen eettafel: De metalen eettafel wordt vaak gemaakt van aluminium of (roestvrij) staal. Deze tafel staat goed in ruimtes waar het interieur gestyled is met een industrieel of eigentijds karakter. 
  • Glazen eettafel: Een tafel die vaak schoongemaakt moet worden vanwege vingerafdrukken, maar wel een tafel die een heel moderne uitstraling heeft. 
  • Houten eettafel: Hout voegt warmte en karakter toe in een ruimte. De vorm van de tafel kan verschillen, net zoals de stijl. 

Zo zijn er dus verschillende stijlen die kunnen passen in een eetruimte. Welke stijl bij in een ruimte past hangt natuurlijk af van persoonlijke smaak. 

Een moderne eettafel 

Naast het hebben van een moderne eettafel kan je ook nadenken over de rest van het interieur in de ruimte. Er kan bijvoorbeeld gekeken worden naar de kleur verf op de muur. Wellicht is een leuke print behang wel een goed idee tijdens de renovatie van de eetkamer. De kleuren in een ruimte zijn bepalend voor de sfeer. Een warme kleur, zoals rood of aardetinten, creëert een gezellige uitstraling. De kleuren blauw of groen zijn koeler, en zorgen voor een wat rustgevende sfeer. Dit geldt ook voor de verlichting. Het gebruik van LED lampen geeft niet dezelfde uitstraling wanneer je lampen met warm licht gebruikt. Er moet worden nagedacht over de functionele lichten, zoals boven de keuken waar veel eten wordt bereid. Maar er moet ook licht zijn die een fijne en warme sfeer creëert. Kaarsen zijn vaak ook een goede sfeermaker. De meubels in de ruimte moeten niet alleen passen bij de stijl, maar ze moeten ook comfortabel zijn. Decoratie zorgt ook voor een warme, huiselijke uitstraling. Hierbij kan worden nagedacht over het ophangen van kunstwerken zoals schilderijen, maar ook spiegels om het ruimtegevoel te vergroten. Op deze manier kan je de eetruimte compleet omtoveren tot eigen stijl!